utdrag ur längre texter jag skrev 2008/2009

Kapitel 3

Clara har lagat till en köttgryta. Den smakar mest vatten men Elliot har snart allt i magen. Hon måste skynda sig in på rummet för att tankarna inte ska smälta ihop med Claras tjatter som går ett i ett.

Hennes tankar har inte flyttats en millimeter från de underliga gröna ögonen hon stötte på idag.

Jack.

Hon har druckit en hel hink med kokande vatten, känns det som. Hela magen bubblar sönder, som om hon druckit oändligt med sockerdricka. Hon böjer sig framåt och trycker på magen för att bubblet ska försvinna, men det blir bara starkare och starkare och till slut känns det som om hela hennes mage lämnat kroppen. Åkt iväg med en knippe färgglada ballonger på väg till landet ingenstans.

Elliot tar fram anteckningsblocket och skriver så fint hon kan:

 

Min mage har gett sig av. Den vandrar omkring bland molnen och pirrar.

Jag tror det är någon som förhäxat mig. Jag tror Han har förhäxat mig. Min värld har förvandlats av ett par underligt gröna ögon. Dem fångade mig, la mig i en lite låda och kittlade min mage så att den kokade upp.

Jag vet inte ens Hans namn.

 

Elliot kan inte vara uppe längre. Det är ansträngande att ha en mage som svävat iväg med ett knippe ballonger.

Clara sover redan, hon har morgonpasset på jobbet imorgon.

Minut för minut tickar förbi och Elliot finner sig själv sittandes i fönstret.

Hennes fönster är stort och inramat av vitt trä.

Natten är svart som döden. Elliot viskar ut mot natten.

”Varför var du tvungen att ge mig de underliga gröna ögonen, varför?” Hon viskar så tyst att hon inte ens hör det själv ”Du har ingen aning hur det är att bli av med magen.”

Hon sitter kvar i fönstret och låter nattens kalla fingrar svepa över hennes bleka alabasterhud. Snön lägger sig på hennes tår och smälter i samma sekund.

Klockan slår ett, klockan slår två.

Elliot vaknar med ett ryck av att något smeker henne över kinden. I samma andetag inser hon att det bara är hennes blonda hår som lekfullt blåser runt hennes smala huvud.

Det är kallt. Elliot är kallare. Elliots mage är fortfarande borta.

 

Man ska inte somna bredvid ett fönster hur vacker natten än är, hur svart natten än är. Även om den är svart som döden.

***

 

Jag såg honom idag.

Och alla ballonger small på en och samma gång. Min mage trillade ner på marken och dog.

 


tankar och antecknat

Jag har lämnat böcker uppslagna på köksbordet som egentligen borde läsas ut och tänkas över. Men de stakar sig i tankarna och jag läser samma ord om och om, fastnar, blir ritual. Ett mantra. Läs. Om. Nu.

 

Texter kan endast bli skrivna i Times New Roman.

 

Teckenstorlek: 12

 

Radavstånd: 1,5 (fast egentligen vill jag inte ha något radavstånd, vill att texterna ska flyta ihop och blandas som vågor, salt och sandkorn, swoosh, swoosh)

 

Och jag har slutat lyssna på musik. För all elektronik omkring mig vägrar fungera, kapitulerar och gömmer sig i sönderhet. Låtarna som jag hittar gömda betyder ingenting för mig. Det finns inga minnen kopplade till någonting.

 

Och jag fryser ständigt om mina fötter. Om mina händer. Om mina lungor. Om mina ögon.

Och jag vill skriva (Times New Roman, teckenstorlek 12, radavstånd 1,5 eller inget) men får kramp i mina händer.

 

På tjugofyra timmar kan jag göra mig liten och helt enkelt bli ensam. Är inuti, både mig själv, inne i tankarna. Inne i böckerna som jag lämnar.

 

”Vår kärlek kan välta hus” Monika Fagerholm skriver (jag måste dock påpeka att hus är jävligt stabila).

 

Ibland droppar mina tankar som tårar, vatten, blod. Men ibland koagulerar de och jag kan inte tänka på något i flera dygn. Man måste hitta sin plats, där tankarna är flygplan som kan flyga. Eller fåglar. En fågelunge.


RSS 2.0