att gilla

Har inte skrivit ett ord på månader. Som att jag bryter av en liten bit av mig och släpper, pfshhh (blåser det iväg i vinden). Men är inte tom på mig själv, är snarare fylld. Fylld av så mycket känslor och lycka, pirr i magen som en kastrull kokande vatten där locket lyftar och allt pyser ut. Är så fylld med allt att jag inte har några ord att pränta. 
 
Saker som jag finner underhållande: skriva en sida dagbok i månaden, min synonymordbok, historieätarna, att få böcker men inte ha någon ork att läsa dem. 
 
Jag gillar att det aldrig blir vinter nu, jag gillar att se alla arga och regnvåta människor som hatar sina liv och sina jobb, den knepiga politiska situationen och deras dåliga pension.
Jag gillar kvinnan i den obehagligt stora glamourpälsen som köper kalkonfoccacia till tiggaren vid stortorget. Jag gillar den där snusen jag tar på lunchrasten tillsammans med grönt te som jag ändå inte dricker förrän rasten är över. Jag gillar när solen trotsigt skiner igenom några gråsvettiga moln och allt liksom bara lyser upp i några sekunde (här också; kokande kastrull-pirr i magen, fattar ni vad jag menar när jag skriver så?) Jag gillar äggamackan jag fösöker äta så ofta som möjligt, med extra mycket kaviar och extra mycket löskokt ägg. Jag gillar att känna mig febrig på en lördagskväll och bara krypa ner under täcket och titta på love actually. Jag gillar de små lapparna han gömmer i mitt rum i ni och nä, som jag hittar veckor senare. Jag gillar att boka flygresor halv ett på natten och inte ens veta om man får ledigt från jobbet men inte riktigt bry sig för det ordnar ju sig, eller hur?
 
Jag gillar alla de där små sakerna just nu, som tillsammans blir en sådan bra helhet att man inte får plats med ord i ett worddokument. Jag gillar er med puss

RSS 2.0